mandag 7. juni 2010

Første "ånklie" dag for Prosjekt StyggFin

Nok en "milepæl-dag". I dag startet vi vårt aller første oppussingsprosjekt. Det aller første vi gjorde var å rive av all tapet. Megler mente det bare var ett lag tapet på stue/kjøkken/soverom1/soverom2 og gang. Så feil kunne han ta, for det var vel MINST tre lag. Hvordan får man egentlig fjernet tapet på en effektiv måte?

Vi klør oss litt i hodet av den derre "fukt veggen og riv av"-teorien for den funket ikke helt i praksis for oss. Vi har fått et tips om å stryke med et gammelt strykejern på et håndkle over tapeten for å dampe bort limet, så vi burde kanskje teste det, men spørs om ikke fristelsen om å låne dampmaskin på Maxbo ikke blir for stor i morgen :)

Ellers har vi revet de innbygde skapene i soverom 1, gangen og kjøkkenet + revet kjøkkeninnredningen. Noe som har medført en haug med skrot midt i stua og støv som ikke har sett lys siden 1950. Takk og lov for at vi ikke må bo i dette riktig enda :)

Legger ved noen "før og under-bilder" slik at vi ser fremgangen.

Målet er: m o t i v a s j o n


Her har vi startet tapetrivingen på stua. Foreløpelig en ganske beskjeden haug :)


Soverom 1 med fremdeles litt av øverste lag av tapetetSoverom 1 uten første tapetlag... Noen steder har vi også fått av lag to og tre. Puh...Gangen med herlig tapet.Her har det innbygde skapet blitt fjernet.Kjøkkenet før det fikk smake brekkjernet ;)Kjøkkenet etter runden med brekkjern og ivrige tapetfjerner-hender.Rot.

1 kommentar: