lørdag 20. august 2011

Bade sa du? - Reisebrev fra Kreta

Nå er fire deilige ferieuker unnagjort, gitt. Det har gått fort, men nå er vi faktisk klare for å gå i gang med jobb og hverdagsrutiner igjen.

Den aller siste uken i ferien gjorde vi unna på Kreta. Etter et (etter hvert) vellykket opphold på den greske øya Santorini i fjor, dro vi tilbake til de greske øyene i år.

Les også: That's greek to me - reisebrev fra Santorini

Denne gangen var vi i Kato Stalos /Agia Marina. Det var et utrolig deilig og rolig sted! Etter den heller labre opplevelsen med AmiSol Travel i fjor, ble det Apollo denne gang. Bra valg! MEN, hva er det med disse reiselederne egentlig? Da vi skulle reise hjem hadde vi en reiseleder som kunne opplyse oss om at det som skjer inne på flyplassen er at kofferten blir veiet, og at man viser passene sine og går gjennom sikkerhetskontrollen... Jøss, sier du det.

Sånn for å være på den sikre siden befalte hun alle om å gå etter henne på vei inn på flyplassen slik at vi skulle komme til riktig innsjekkingsskranke. Flyplassen i Chania er LITEN, og klarer man ikke å komme til riktig innsjekkingsskranke uten en svensk reiseleder, ja da står det dårlig til...

Nok om det. Her er et lite bildedryss :)

Deilig lang strand! Å dra på ferie litt uti august gjør også at det er færre nordiske turister. Det var fint det!

Første dag! Rett på restaurant. Gresk mat er digg nok, men vi bør vel dra til et annet land neste gang. Men elsker at de legger på en raus skive med fetaost på de greske salatene. Elsker også de friske og smakfulle grønnsakene, og ikke minst den fantastiske olivenoljen. Visste du at grekerne hiver i seg 1 liter olivenolje i uka hver?

Gresk øl er også nams.

Mr. B er også fornøyd med ouzoen...

Disse sikadene/sirissene eller hva de heter, lager et leven uten like...

Badenymfe 1! Vi hadde hotellrom med deilig havutsikt, og hotellet var også overraskende bra for vår flaks å være.

Badenymfe 2! Vi orket ikke å bruke noe særlig tid på utflukter denne gangen. Ble MYE bading med andre ord, og et par, tre, fir-fem solbrente deler av kroppen. Et par dager var det så enorme bølger at det var klin umulig å bade noe særlig. Da var det litt behagelig å plaske rundt i bassenget.

Det mest irriterende med denne stranden, og som vi ikke opplevde på samme måte i fjor på Santorini, var alle selgerne. De er ganske påtrengende også. Vannmeloner, bagels, klokker, vesker, solbriller, sjal... Og massørene kom også gang på gang. Her er det en bagel-selger som hadde bestemt seg for å slå ned den provosoriske selgerstanden på strategisk plass. FLØTT DÆ, Æ SJER PÅ SJØEN!

Ikke alltid det var irriterende elemeter på stranden da. Lifeguards... ;)

Og jada.. Det ble spilt spill på balkongen i år også...

Nemo har vært en uke på feriekoloni der han ble født, og fikk mange nye venner. Kom hjem med en real hundelukt!

Andre reisebrev:

Du hast mich - Reisebrev fra Berlin
Una cerveza, por favor - Reisebrev fra Madrid
That's greek to me - reisebrev fra Santorini

2 kommentarer: