søndag 21. juli 2013

Første helg på høtta!

Vi har sett etter en hytte i over et års tid, og fredag tok vi over hytta som skal bli vårt lille, fine helgested! Vi har ikke hatt noen steder å reise til, og har savnet det. 

To dager før vi skulle på ferie til Sicilia i 14 dager, så vi en hytte som passet oss! Vi ville nemlig gjerne pusse opp igjen, og hyttas planløsning var en av de bedre vi har sett. Utsikten er heller ikke å klage på. Dagen vi skulle dra rakk vi (av mange tilfeldigheter) å dra til Østfold for å se på den på privat visning. Budrunden gikk for seg i Italia, og vi nå har vi altså fått den. I morgen er det én måned siden vi var på visning. Tida flyr!

Dette er hytta sett utenifra. Det som derimot ikke vises på dette bildet er all merkelig "pynt" som finnes rundt omkring hytta. Steiner med skrift på, hjul, gevirer, gamle gjerder, troll, nisser.. Gudene vet. Mange kan nok ha tenkt at denne hytta kan by på for mye jobb. Vi velger å tenke "ja, da har vi noe å holde på med da"...

Her kommer et lite bildesammendrag fra første helg:

FREDAG:


Storfornøyd med å ha fått nøklene! 


Stua var full av store og mørke (og gamle) møbler... Not at all i vår smak. Noe skal vi beholde faktisk. Mest sannsynligvis den stolen til venstre for eksempel. 


Tom stue!! 


Vi har mange deilige uteplasser på hytta. Skal komme nærmere tilbake till dem i et annet innlegg. 


Vi har rabarbra-busk rett bak.


Og epletre rett foran!

Etter litt utflytting av møbler og vasking av vegger og tak på fredag, dro vi hjem til Nemo i Oslo.

LØRDAG:

Dette ble den store kvistlakk/grunning-dagen...


Stua etter "flekk-kvisting/grunning". Nice.


Soverommet led av samme flekktyfus...


Kjøpte ny kulegrill for 119 kr på Biltema, og det ble god tid til grilling ettersom grunningen skulle tørke i 12 timer. 


Brente opp rammel og rat som lå slengt inni utepeisen.


Uten strøm blir det mørkt. Jeg synes det er kjempekos med hytte uten strøm, så ser frem til kvelder med masse stearinlys og parafinlampe som på "gammelhøtta" i Trøndelag.

SØNDAG:


Herre jemini, det tar tid å male et slikt tak! Dette er bare første strøket.... Hadde taket vært helt jevnt hadde det vært ferdig på null komma svisj.


Det "store" soverommet har fått 2 strøk takmaling og 1 strøk veggmaling her. Veggmalingen er en grønn, mint,gul-farge vi har kjempetro på at skal bli veldig fin til soverommet. Litt vanskelig å se fargen her, gitt. 


Ett stk oppussingshund endelig hjemme igjen. Litt maling i skjegget...

Da er det bare å planlegge neste helgs oppussingsplan! Den innebærer såklart litt mer maling... :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar