fredag 26. august 2011

Hva gjør man en uke etter man kommer hjem fra Hellas?

... Jo man savner Moussakaen.

Derfor ble det moussaka a la smarte (og i kostdoktorens ånd?)
En blanding mellom det beste på nettet og noe annet mer LCHF-vennlig.

500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
2 små aubergin eller 1 stooor
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 ts kanel
2-3 ts oregano
salt
pepper
1 boks grovhakkete tomater
3-4 ss tomatpure

Saus:
2 dl fløte
2 egg
1 neve revet gulost
1/2 neve revet parmesan

Skjær opp auberin først, salt dem og legg dem på et egnet sted for å la dem få ut noe av fuktigheten. La ligge i 20-30 min.

Fres hvitløk og løk. Brun karbonadedeigen.

Ha i tomatpuré, tomater og krydder

Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og 1/2 ts revet muskattnøtt

Stek auberginskivene.

Legg auberginskivene i bunnen på en ildfast form. Legg over kjøttsausen. Hell over den hvitesausen. Stek midt i ovnen på 200 grader ca 30 min. La stå i 10 min før servering.

Mekk en deilig gresk salat med tomat, agurk, rødløk, feta, salat og evnt. noen oliven. Litt salt og pepper og en solid dæsj god olivenolje. Vi hadde med et par veldig gode oljer hjem fra Kreta.

Ellers har vi akkurat sett Hodejegerne. Anbefales den altså:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar