mandag 29. august 2011

Vapor trail og sånn

Jeg skal snart ut å fly igjen. Helt til juniten! Blir spennende! Så "Flukten fra Alcatraz" i går og stemningen er dermed satt.

Fascinerende flystriper på himmelen. Dette bildet ble tatt i sommer en gang, og det minner meg om at jeg IKKE liker turbulens og at jeg HÅPER jeg unngår det på denne flyturen...

Nemo under en av helgens lufteturer. Kool dude!

Har fått dilla på å prøve nye bakeprodukter og oppskrifter som er tilpasset LCHF. Kokosmel er dyrt, men det funka veldig bra til vafler. Ble rett og slett utrolig gode. Gode, men litt tørre, ifølge Mr. B ;)

Kanskje ikke de vakreste vaflene, men har fått testa det dyre kokosmelet iallfall. Yammi!

søndag 28. august 2011

Søndagsburger på den andre måten

Vi har ofte mekket hjemmelaget burger på søndager. Gjerne med så lite fett og så grovt brød som mulig. Derfor er det litt merkelig å lage dem uten å tenke så mye på fettet ;)

Så var det dette brødproblemet da. Brødmat = elsk! Men heldigvis så har jeg ikke spist så mye brød i de siste 3-4 årene så overgangen er ikke så stor. Men dette med hamburgerbrød er jo litt tricky. Det finnes masse bra oppskrifter rundt omkring på nettet, og under finner du hamburgerbrød-oppskrift som jeg har tilpasset litt ut fra denne oppskriften.

Jeg liker ikke så mye eggesmak, så jeg har halvert eggemengden. Dessuten har jeg føyet til litt mer krydder.

Here it goes:

Lavkarbo-hamburgerbrød

( 4 stk)

2 dl sesamfrø (uten skall)
2 egg
2 dl revet ost
4 (ikke toppa) ts fiberhusk
dæsj fløte
litt salt
litt oregano
litt pepper
havsalt og sesamfrø til pynt

Finmal først sesamfrøene i blender/stavmikser.

Bland inn alle de andre ingrediensene. Trykk dem flate på et bakepapirkledd stekebrett og strø over havsalt og sesamfrø. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca 15-20 min. Følg med på fargen!

Voila! VELDIG gode burgere!

Selve hamburgeren består av karbonadedeig, litt salt, litt pepper, 1 egg og bittelitt finhakket rødløk. Sausen er kjapp aioli: En dæsj majones, 3/4 fedd hvitløk, litt salt, litt pepper og litt sitronsaft. Ellers har vi tatt det vi hadde på kjøkkenet. Bacon, løk, avokado og ost.

Nemo fikk vann i munnen, men det var vel det eneste han fikk også... Dakar.

fredag 26. august 2011

Hva gjør man en uke etter man kommer hjem fra Hellas?

... Jo man savner Moussakaen.

Derfor ble det moussaka a la smarte (og i kostdoktorens ånd?)
En blanding mellom det beste på nettet og noe annet mer LCHF-vennlig.

500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig)
2 små aubergin eller 1 stooor
1 løk
1-2 fedd hvitløk
1 løk
1/2 ts kanel
2-3 ts oregano
salt
pepper
1 boks grovhakkete tomater
3-4 ss tomatpure

Saus:
2 dl fløte
2 egg
1 neve revet gulost
1/2 neve revet parmesan

Skjær opp auberin først, salt dem og legg dem på et egnet sted for å la dem få ut noe av fuktigheten. La ligge i 20-30 min.

Fres hvitløk og løk. Brun karbonadedeigen.

Ha i tomatpuré, tomater og krydder

Visp sammen egg, fløte, salt, pepper og 1/2 ts revet muskattnøtt

Stek auberginskivene.

Legg auberginskivene i bunnen på en ildfast form. Legg over kjøttsausen. Hell over den hvitesausen. Stek midt i ovnen på 200 grader ca 30 min. La stå i 10 min før servering.

Mekk en deilig gresk salat med tomat, agurk, rødløk, feta, salat og evnt. noen oliven. Litt salt og pepper og en solid dæsj god olivenolje. Vi hadde med et par veldig gode oljer hjem fra Kreta.

Ellers har vi akkurat sett Hodejegerne. Anbefales den altså:

torsdag 25. august 2011

I det siste...

... så har jeg vært på jobbtur. Å starte på jobb etter fire uker ferie er jo litt tungt, men når man starter den på Norefjell så er det jo topp! Fire fine dager i fjellet! Var tilbake på kontoret i dag da. Det blir en hektisk høst!

I jobben blir det mye venting, og jeg kan godt vente på denne stranden jeg altså. No problemos.

Høstskoene kjøpte jeg allerede i slutten av juli. Disse fra Bianco. Bare synd at jeg ikke er så trent med hæler ;) Frøken Converse prøver stadig å utvide sin hæl-horisont, men vender ofte fort tilbake med bena GODT planta på jorden (les: converse og andre "småsko").

Leste ferdig Matrevolusjonen på rekordtid da vi var på Kreta. Sjukt interessant. Så nå har jeg nesten ikke noe annet valg enn å gå høsten i møte med disse nye planene om noe karbokutt (ref inlegget om blomkålris). Uten å overdrive selvfølgelig, men jeg tror på at kroppen har det bedre uten all denne karboen!

Derfor har mitt favorittknekkebrød blitt byttet ut med en oppdatert versjon:

2,5 dl solsikkekjener
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
2 dl kruskakli
5 dl vann
1/2 ts sukrin
1 ts salt

La stå ca 10 min. To plater med bakepapir. Smør utover. Begge i varmluft ca 1 time 160 grader. Skjær opp til biter etter ca 10 min av steketiden. Yammi.

lørdag 20. august 2011

Bade sa du? - Reisebrev fra Kreta

Nå er fire deilige ferieuker unnagjort, gitt. Det har gått fort, men nå er vi faktisk klare for å gå i gang med jobb og hverdagsrutiner igjen.

Den aller siste uken i ferien gjorde vi unna på Kreta. Etter et (etter hvert) vellykket opphold på den greske øya Santorini i fjor, dro vi tilbake til de greske øyene i år.

Les også: That's greek to me - reisebrev fra Santorini

Denne gangen var vi i Kato Stalos /Agia Marina. Det var et utrolig deilig og rolig sted! Etter den heller labre opplevelsen med AmiSol Travel i fjor, ble det Apollo denne gang. Bra valg! MEN, hva er det med disse reiselederne egentlig? Da vi skulle reise hjem hadde vi en reiseleder som kunne opplyse oss om at det som skjer inne på flyplassen er at kofferten blir veiet, og at man viser passene sine og går gjennom sikkerhetskontrollen... Jøss, sier du det.

Sånn for å være på den sikre siden befalte hun alle om å gå etter henne på vei inn på flyplassen slik at vi skulle komme til riktig innsjekkingsskranke. Flyplassen i Chania er LITEN, og klarer man ikke å komme til riktig innsjekkingsskranke uten en svensk reiseleder, ja da står det dårlig til...

Nok om det. Her er et lite bildedryss :)

Deilig lang strand! Å dra på ferie litt uti august gjør også at det er færre nordiske turister. Det var fint det!

Første dag! Rett på restaurant. Gresk mat er digg nok, men vi bør vel dra til et annet land neste gang. Men elsker at de legger på en raus skive med fetaost på de greske salatene. Elsker også de friske og smakfulle grønnsakene, og ikke minst den fantastiske olivenoljen. Visste du at grekerne hiver i seg 1 liter olivenolje i uka hver?

Gresk øl er også nams.

Mr. B er også fornøyd med ouzoen...

Disse sikadene/sirissene eller hva de heter, lager et leven uten like...

Badenymfe 1! Vi hadde hotellrom med deilig havutsikt, og hotellet var også overraskende bra for vår flaks å være.

Badenymfe 2! Vi orket ikke å bruke noe særlig tid på utflukter denne gangen. Ble MYE bading med andre ord, og et par, tre, fir-fem solbrente deler av kroppen. Et par dager var det så enorme bølger at det var klin umulig å bade noe særlig. Da var det litt behagelig å plaske rundt i bassenget.

Det mest irriterende med denne stranden, og som vi ikke opplevde på samme måte i fjor på Santorini, var alle selgerne. De er ganske påtrengende også. Vannmeloner, bagels, klokker, vesker, solbriller, sjal... Og massørene kom også gang på gang. Her er det en bagel-selger som hadde bestemt seg for å slå ned den provosoriske selgerstanden på strategisk plass. FLØTT DÆ, Æ SJER PÅ SJØEN!

Ikke alltid det var irriterende elemeter på stranden da. Lifeguards... ;)

Og jada.. Det ble spilt spill på balkongen i år også...

Nemo har vært en uke på feriekoloni der han ble født, og fikk mange nye venner. Kom hjem med en real hundelukt!

Andre reisebrev:

Du hast mich - Reisebrev fra Berlin
Una cerveza, por favor - Reisebrev fra Madrid
That's greek to me - reisebrev fra Santorini

torsdag 11. august 2011

Bursdagskalas og roadtrip

Forrige helg feira jeg bursdagen min/veldig sein innflyttingsfest. Ble nesten litt i overkant mye matlaging i forkant, men artig var det læll! Blir jo bare mer og mer glad i å lage mat. Er vel noe med det å bikke 30?! Litt skremmende i såfall... :)

Ikke heeelt voksen enda ;)


Skrytebilde! Når så og si all maten (ikke chips og ost da...) er selvlagd så er det lov å skryte altså. Basta. Så da gjør jeg det nå:

Fra venstre: Tomat og Mozzarella-salat, saltbakte poteter, foccacia med oliven og soltørka tomater, spinatpai m/ feta og soltørka tomat, tortillachips, manchego-ost og elgpølse, kjøttboller m/ feta i tomatsaus, chili/hvitløksmarinerte scampi.


Pavlova og ostekake! Sorry Solveig, det bildet med den (sjukt gode) gulrotkaka di ble helt ærlig talt tydeligvis ikke tatt...

Dagen etter dagen derpå gikk turen til Tustna ved Kristiansund. Avslappende dager i barndomsminnenes tegn. Her er Mr. B og Nemo på toppen av "fjellet" bak mormors barndomshjem.

Fisketur! Sjukt kaldt den dagen da... lue og tre gensere under jakka!

Dag 2 av fiskingen! STORFISK på BITTELITEN stang! Er ikke utstyret det står på nei. Snøret måtte dras inn per hånd. Stanga ga etter for fiskekreftene.

Dette er rett og slett noe annet enn innerst i Oslofjorden (ref: hyttetur-stedet vårt). Rett ut der er storhavet og Island neste!

Er jo veldig glad i denne plassen, og håper vi kommer oss dit igjen om ikke altfor lenge! Er litt langt å kjøre, men med lydbok i bilen så er det helt utrolig hvor fort milene går unna. Faktisk måtte vi kjøre en omvei like før vi kom fram hjemme i Oslo. Vi måtte høre ferdig kapittelet...

Avslutter med en forblåst Nemo på toppen av Golmen:


torsdag 4. august 2011

Prøver nye ting: blomkålris

I det siste har jeg nok en gang skjønt at det kan være smart å begrense karboinntaket selv om man nødvendigvis ikke er helt på slanker'n eller er kasta med på LCHF-bølgen.

De periodene med lite hvete og annen typisk karbomat, så har man da vel følt seg mye bedre? Hm... Jeg kommer aldri til å bli fanatisk på dette området siden jeg ELSKER brødmat, pasta og ris, men det er da veldig interessant å lese om det likevel. Gleder meg veldig til å lære mer av denne boken!

I den anledning ble det mekket blomkålris til den indiske middagsretten i dag. Jeg er veldig fan av blomkål. Kan brukes til alt, og smaker herlig!

Bare kjørt en runde med stavmikser og kokt 3-4 min med litt salt. Mmmm.

Ble et bra tilbehør til denne indiske retten. En litt selvkomponert rett av rester av et Biryani-glass ;)

PS. Skal også sies at jeg har brukt deler av kvelden på å lage skikkelig deilig hvete-foccacia til kalas på fredag.

tirsdag 2. august 2011

På besøk i Julias hage

I dag har vi tatt kjøreturen til Julias hytte litt over en times kjøring fra Oslo.

Søt hytte, søt hage, søte katter og søt Julia!

Fine Barbarella har jammen meg en deilig hage og kose seg i.

Det har lille Betty Bork også da.

Blåbærmuffins!

Vertinna!

Ooooh... LITT misunnelig på den hengekøya der.

Avsluttet kjøreturen innom Smart Club. Der har jeg aldri vært før, men må innrømme at det var mye man følte at man trengte der inne asså. Sånne gigant-sentre må være lagt opp til at man skal føle det sånn, kanskje? Uansett... De hadde ikke det ENE vi skulle ha, så da vi kom ut med noe annet ;)