mandag 31. januar 2011

Eureka! Det er lyd!

Nå har vi testa platespilleren med lyd. Og jadda, den funker!



Sikkelig dritdårlige singler på gang... hehe..

Her er bevisene:



lørdag 22. januar 2011

Fine, fine radiokabinettet

Forrige søndag mannet slitne oss oss opp til å dra og hente et radiokabinett vi fant på Finn.no til en FIN pris. Var et sant h.... å bære opp fire etasjer, men vel verdt strevet.

Radiokabinettet hadde stått i et hus på Ljan og var veldig godt bevart. Radioen funker som gull, men platespilleren har vi ikke prøvd fordi den tar de små platene bare. Vi har selvfølgelig en haug av LP-er som ikke får plass.

Endelig ble vi kvitt den enorme bokhylla som stod som en stor bunkers i hjørnet på stua. Deilig!


Radiokabinettet er kjøpt i 1958 og har blitt pusset og gnikket på etter det. FINT!


Hurra for at radioen funker. Ikke så mye hurra for at platene våre ble for store...


Store studio... ooops.. støv..


Stein av lava!...

lørdag 15. januar 2011

Stua før og etter

Nå skal det sies at vi ikke er helt i havn med stua sånn rent interiørmessig sett iallfall. Pluss at vi må få laget en stikkontakt til.

I morgen får vi et kjempefint radiokabinett i hus også. Det skal fungere som hylle/oppbevaring/pynt/klenodium :)

Stua før:


Her har vi begynt å rive av tapet. Det gikk jo dritlett, tenkte vi. Før vi innså at selve limdelen av tapetet var et helvete å få av. Og etter litt skraping fant vi ut at det heller ikke var bare 1 lag tapet slik som megler påstod. Men iallfall tre! Har gått litt i surr, for det var stort sett fire lag tapet i resten av leiligheten.

Stua underveis:


Her har vi brukt stua som oppbevaringssted av alle innebygde skap etc som ble revet. Pluss alt gammelt listverk.

Stua i dag:

Nytt gulv, gammel tapet er fjernet + lagt på nytt slett tapet som vi malte. Det store bildet over sofaen skal byttes ut med tre andre bilder. Det prosjektet kommer jeg tilbake til tenker jeg :)



Vinduskarmen med de små flisene er bevart. Om vi kommer til å lage en helt hvit vinduskarm har vi ikke helt tatt stilling til enda. Kanskje ikke før vi selger iallfall...


Finn hunden!

Vi har satt inn ny dør til soverommet. Måtte skjære og styre, så det ble mye støv. Lysekrona skal til opplysning heises noen hakk ;)


Finn fotografen!

Nytt oppussingsprosjekt er da altså radiokabinettet! Før/etter-bilder kommer både av det og resten av kåken :)

søndag 9. januar 2011

Pizzaovn er IKKE oppskrytt

Vi lager egentlig ganske sjeldent hjemmelaget pizza for tida. Det gjorde vi derimot mye en periode. Selv om vi hadde pizzaovn, så pleide vi å lage pizza i langpanne.

I helga har vi rett og slett børstet støvet (bokstavlig talt...) av den flotte pizzaovnen, og laget deilige italienske pizzaer. Og pizzaovn er IKKE oppskrytt altså. Det blir helt fantastisk gode pizzabunner av slik ovn.


Fikk Wenches kjøkken-kokeboken i julegave fra jobb. Ikke så rart at det ble den gaven kanskje, men dette er en kjempefin kokebok altså. Har allerede rukket og prøvd ut noen retter.


En av pizzaene vi lagde var Henriette Steenstrups fredagspizza. NAM. Creme fraiche som pizzasaus er jaggu godt.


OBH Nordicas Pizza Pronto


heving og pizzasaus på gang.


Tynn, tynn bunn.


Bacon! Kan det egentlig noen gang bli NOK bacon?


Den ene pizzatypen. Her ser den realtivt udigg ut, for her har den vært i kjøleskap. Klar for å bli snavlet :)

lørdag 8. januar 2011

Kjøkkenet før og etter

Det er et halvt år siden vi tok over den slitne leiligheten vår med 4 lag tapet over hele herligheten. Inkludert et lag tapet på kjøkkenet også. Ikke ante vi helt hvordan leiligheten skulle bli til slutt, og heller ikke hvor mye jobb det skulle bli for uerfarne oppussere.

Etter at vi flyttet inn så har ting gått myyyye saktere, men det var vi også klar over. Det er utrolig hvor lett man glemmer det malingsstrøket her og de listene der...

Men nå som det er bare småting som gjenstår skal jeg iallfall legge ved noen før og etter-bilder fra kjøkkenet.

Resten kommer også etter hvert :)

Kjøkkenet før:



Kjøkkenet underveis:


Etter:


søndag 2. januar 2011

Bare noen ØRSMÅ timer igjen..

Ai... Nå er det bare noen timer igjen med fri. I morgen starter alvoret for fullt, og det er vel bare å brette opp ermene og gjøre seg klar til en ny TV-sesong på jobb. Blir nok helt sikkert deilig å komme i normalt tempo igjen.

Nyttårsforsett i år har jeg ikke tenkt så mye på, men jeg KAN jo prøve å bli flinkere til å blogge :)
Ellers hadde jeg hatt godt av en treningsrutine, og jeg sier nok en gang at jeg skal bli flinkere til å gå på konserter jeg burde få med meg! Også skal jeg bli enda flinkere til å handle mindre ræl, eller tral som Mr. B ville ha kalt det... Ellers så skal jeg bli flinkere til å opprettholde kontakten med små og store venner :)

Her er noen siste knipsinger i leiligheten:


Lampa som kommer fra farmor ble med ned fra Trøndelag i jula, og den passer toppers i leiligheten!


Tenk om man hadde vært flink til å kjøpe ferske tulipaner til en hver tid... Det er iallfall på sin plass å dokumentere det når man først har det :)


Vi ønsket oss penger til å kjøpe kaffemaskin. Det fikk vi + gavekort på Kitchn'n, så da ble det Nespresso-maskin og ikke den X7 illy fra Francsis Francis. Men det spiller iiiingen rolle. Denne er super!


Fikk en søt pose som vi har kaffekapslene i. Designeren er Siri Tollefsen som holder til i Bergen.


Dårlig bilde dette, men vi har fått opp bildehyller over TV. Nå gjelder det bare å fylle de ;)


Endelig har Nemo fått egen seng! Tok oss litt tid å skaffe en gitt, og det virker som han hadde savnet den også. Han ELSKER nemlig sengen sin. Iallfall i de øyeblikkene han ikke sover på fanget...


To dager av ferien ble brukt i bil. Opp/ned Trøndelag-Oslo. Gikk overraskende greit å kjøre så langt - selv på glatt føre. Kanskje fordi jeg bare var passasjer.


Sjåføren aka kjæresten


Nemo aka jule-Nemo. Kledelig dandert i herlig zebrapledd.