tirsdag 20. juli 2010

That's greek to me - reisebrev fra Santorini

LÆNG SIA!

Kl 0400 natt til i dag (tirsdag) kom vi hjem fra Santorini. En skikkelig lite flying start på turen på Gardermoen da vi måtte vente 7 timer på at flyet skulle gå. Grrrr... Men det er en laaaang historie som (nesten) er glemt nå.

Slenger med noen bilder fra en uke med Mousaka, Gresk salat, Ouzo og Mythos i oh deilige syyyyden-Hellas.


Vi bestilte et hotell som skulle være 2+ ifølge AmiSol Travel. Her er beviset på at det vi havnet på er 1-stjerners. Svært hyggelig eldre ektepar som dreiv det da iallfall. Ikke deres feil :)


KL 1400: Kjempefornøyd med å være en av få turister i den nydelige byen Oia.


KL 2030: Ikke alene i byen Oia lenger. ALLE turistene drar dit for å se solnedgangen. Folk klappet da sola gikk ned...


En Bengt i solnedgang...


MATGLAD PERSON 1

MATGLAD PERSON 2


Skikkelig delikat fisk.


Vi brukte noen timer på balkongen også gitt... JADA, JADA vi SPILTE Maxi Yatzi!!!


Vulkan rett forut! Jeg er i overkant interessert i vulkaner, men fikk dessverre ikke sett denne på nærmere hold. Men stas at det er vulkan på Santorini!


Utsikten fra frokoststedet vårt. På stranda der nede latet vi oss flere dager :)


Beste matopplevelse: Grilla tunfisk!


Vi leide bil en dag og fikk sett mye av øya på den dagen. Det var også da vi leide denne bilen at jeg klarte å slå spøken "That's greek to me" til den greske bilutleie-mannen. HJELP. Den spøken holder man seg for god for... BØR holde seg for god for iallfall :-/


På turen tok vi en titt innom blant annet en fin rød strand vi ikke bada på. Her var det mange turister gitt...


Obligatorisk bilde med hodet ut av takluka del 2...


Bildøra funket fint som "omkledningsrom" når badeshortsen måtte på.


Bengt fant drømmepuben 2 timer før vi måtte dra. Fikk sett førsteomgang da ;)

mandag 12. juli 2010

ferieeeee!!

Blir enda litt mer stillstand på denne bloggen fremover. Vi reiser til Santorini i dag. KUN avslapping og kos. Oh glede! og jeg har bursdag i dag!!

Når vi kommer tilbake får StyggFin et lite oppsving. Da skal vi nemlig prøve å komme i gang igjen :)

Kan være at det sniker seg inn en post eller to fra selveste syyyyden også, dog ikke så veldig oppussingsrelatert ;)

fredag 9. juli 2010

Late dager...

Sommerferien har tatt meg litt, og Mr. B jobber... Men om ikke lenge kan også han ta late dager. Da befinner vi oss her:




Speil og lampe i gangen har kommet opp. Det går da NOE fremover selv etter innflytting.

Alle snakker om den "skumle" fasen etter at man har flyttet inn og man lærer og leve i rotet. Et rom her og et rom der som ikke blir gjort ferdig på flere år. Jeg lover herved i denne bloggen at det IKKE skal skje med oss! Yep :)

tirsdag 6. juli 2010

Oooo... sommerstemning!

I går ble vi sittende hele kvelden på balkongen og bare nyyyte sommeren og det at vi kan se himmelen (det er helt utrolig hvor mye man setter pris på noe så enkelt etter å ha bodd midt i byen og sett rett i murbygg på andre siden av gata og/eller rett i stillase).

Sju timer klarte vi å sitte der før vi fant ut at det kanskje var på tide å ta natta :)







søndag 4. juli 2010

... og her er bordet på plass!



Jau.. Her trengs det forslag til hva slags duk eller noe i den dur man skal ha. De hvite nesten-blondebrikkene passer liksom ikke til hverdags. Noe irriterende de mørke flekkene, men men.

Og btw: Vi skal til en gresk øy for avslapping :)

Nytt oppussingsobjekt!

Eureka! Jeg har funnet kamerakabelen. Nå skal det sies at ting går litt saktere framover nå som vi har kommet innomhus og Mr. B har startet på jobb igjen :)

Men nå er iallfall varmtvann, stekeovn, koketopp, micro og oppvaskmaskin i fullt bruk. Ellers tar det litt som det kommer fremover og har planer om å nyte ferien så snart Mr. B har jobbet ferdig. Da skal vi legge hele leiligheten litt til side, og kose oss. Oh glede!

Ellers har jeg forsøkt å pusse opp det gamle teakbordet vi skal ha til spisebord. Flekkene har forsvunnet, men de dype ripene var det verre med. Det funket ikke helt å bruke fint sandpapir heller for det lagde faktisk litt ujevnheter i fargen. Noen som har forslag til hvordan man får bort ripene? Nå er de iallfall mørke og ikke lyse.


Vi hadde tenkt å kjøpe inn noen billige hyller/skap til boden på loftet. Gleden var derfor stor da vi fant både hylle og kommode utenfor boden vår. Disse hadde noen satt i gangen med en lapp "værsågod - forsyn deg" på. Selvfølgelig for å slippe å bære dem ned 5 etasjer. Den tid - vår sorg :)


Slik blir skapene/integrerte hvitevarene på kjøkkenet. Foreløpelig er det bare oppvaskmaskinen som har fåttt håndtak.


Her er teakbordet før pussingen. Tydelige flekker og varmeringer.


Her har bordet fått en runde med møbelrens og stålull nr 0


Slik ble det etter en runde poleringsvoks! Ikke så verst, men ripene er der fremdeles, selv om de ikke vises så godt på dette bildet.