onsdag 30. juni 2010

Tja.. Litt kaos kan man si

Det har vært litt stille her på bloggen nå, men det er fordi vi ikke har internett i leiligheten.

Mandag hadde vi flyttedag, og takk og pris for flyttefolk. Vi er såpass slitne nå etter oppussingsperioden at tanken på å bære hele flyttelasset ut og opp i 4. etasje uten heis ikke fristet i det HELE TATT.

Jeg har tatt noen bilder med et kamera, men umulig å finne overføringskabelen i flytteeske-kaoset, så jeg slenger ved noen tatt med mobilen på mandag. Kvakk.
Nå er det bare å prøve å få orden i kaoset! :)

NOSTALGI: Fant dette fantastiske PC-spillet som jeg rappet av min bror (sorry, Eskil) i hine hårde dager. Selv om jeg har sagt at man ikke skal frakte med seg alt mulig tull fra gamle dager til hvert nytt sted, så kan jeg aldri kaste dette spillet. Det er og blir mitt favoritt dataspill. Nå skal det også sies at jeg knapt har spilt noe spill siden dette spillet.. eh.. 1994?

STUA PÅ MANDAG: Lettere kaotisk stue, men satser på at det ser litt bedre ut om ikke lenge :)

lørdag 26. juni 2010

Nå nærmer det seg flyttings og en del gjenstår. Men det hadde vi jo regnet med, så jeg vil si at vi er så og si helt etter tidsplanen vår :)


Soverom 1 er endelig i ferd med å få dør. Et skikkelig opplegg dette med å bytte dør. Det ble visstnok nye standardstørrelser etter 1973, så døråpningen var alfor liten til dørene. Heftig borrig med diamantblad måtte altså til (medførte MYE støv gitt ). Tusen takk til Torbjørn for hjelp. TAKK :)


Kjøkkenet tar stadig nye steg mot å bli fint og flott.


Skyvedørsgarderoben ligger klar! Mer papp til den gedigne papphaugen i gangen.


Takk og pris har vi bil. Smengt har kjørt oss til mang en byggvarekjede :) I dag måtte vi kjøre en del for å få ta i noen få ekstra flytteesker. ERGO: flyttinga er virkelig i gang!


Solnedgang fra balkongen :)

torsdag 24. juni 2010

Å legge lister... Nei, ikke gulvlister

... Jeg er avhengig av å skrive lister. Som selvutnevnt prosjektkoordinator og selvutnevnt listeskriver så prøver jeg å ha kontroll med "grønnboka". Bare litt typisk at ikke alt er mulig å planlegge like godt hvor lang tid det tar... Pluss at selv om man skriver lister, så er det umulig å finne ut hvor man legger skrutrekkeren til en hver tid! Utrolig hvor mange ganger man kan gå rundt seg selv for å finne ting man roter bort i alt rotet. Puh....






BLÅTT kjøkken! HAR ikke blitt helt gal enda asså. Det er bare blå dekkplast som beskytter den fiiiine, hviiite plata under ;)

Vi gjorde et aldri så lite fliskupp (tror vi) her om dagen.. og de kommer opp over hele veggen en eller annen gang.

onsdag 23. juni 2010

Stuegulv!

I dag har vi (eh.. Bengt) lagt stuegulv!

Ellers har vi kjøpt fliser til kjøkken og vært på Ikea og bestilt kjøkkenvifte. Og spist reker ;)


Dette blir da vel snasent? :)


Mr. B (det med capsen er tilfeldig asså.. jadda, neida, sååå)


Handymannen redder fortapt marihøne ut av balkongen.

tirsdag 22. juni 2010

Kjøkken or not kjøkken...?

Dag 16, og flyttedag som er på dag 22 nærmer seg med stormskritt. I dag har det vært mye tankevirksomhet og tjoning på kjøkkenfronten... Ikke så mye mer å melde om fra dag 16 asså.

Kjøleskapet er på plass og høyskapene er montert!

Enkelte har også klart å sola seg litt på balkongen ;)


Ny kjempeflink hjelpemann i hus. QUIZ: hvorfor har han refleks på buksa?



Slik setter du opp kjøkken uten pes-guiden er montert på veggen ;)


Kjøleskapet er på plass! Yeah. Bring on the white wine! :)

mandag 21. juni 2010

Hu hei, hvor det går i svingene!

I dag er det jaggu dag 15 for Prosjekt StyggFin. Merker at den uken vi brukte på å rive ned alt i leiligheten har tatt på litt, og vi er nok litt småslitne som de uerfarne oppusserne som vi er.

Uansett... Nå har vi ferdigmalt vegger og tak på stue og soverom 1. Samt vegger (vel, nesten... mangler et strøk på ene veggen) og tak på kjøkkenet.

Dag 15 har egentlig vært en flott dag for prosjekt StyggFin. Ikke like flott dag for naboene våre, for i dag har vi bråket masse. Vi har borret, saget, banket, slått... Og det har blant annet resultert i at vi har lagt golv i både soverom 1 og kjøkkenet! Også har vi skrudd selve skapene til kjøkkenet. Med gode hjelpere gikk det en smule fortere enn vi hadde klart selv asså. TAKK TAKK! :)


Her legges det gulv på soverommmet.


Mr. B er kjempeflinken selv asså. Fikser jo alt jo ;)


Mr. B aka Mr. snekker / Mr. elektriker / Mr. murer / Mr. gulvlegger / Mr. tapetserer / Mr. malemann / Mr. kjekken!


Gåte: Hvor mange østlendinger trengs for å sette på bein på IKEA-skap?


Kjøkkenet tar form!

fredag 18. juni 2010

Dag 12: malings!

I dag har vi malt og malt...pusset sparkel og malt litt til. I tillegg har vi hentet gulvet. Det er et høytrykkslaminat i valnøtt-farge. Fint. Heldigvis fikk Bengt hjelp av Thomas med bærehjelp. Takk takk :)


Gulvet ligger klart til legging i helga :)


Dette er en kjempesmart oppfinnelse. Nemlig avretningsmasse som legger seg helt jevnt på egen hånd. Vi hadde noen "hull" i gulvbellegget flere steder etter at vi reiv innebygde skap, og er avhengig å få dette jevnt før vi legger gulv. Man kan faktisk stå på den tørka massen etter 2 timer. Genialt.


Rødt! ;)


Vet det er en smule ekkelt å legge inn et bilde av søppel, men denne malerullen fra Biltema må bare sies å passe best hjemme i søpla. Noe så sykt dårlig produkt har jeg ikke vært borti på lenge. Den loet fra første stund. Det iallfall ingen tvil om at man betaler for kvalitet når man handler Jotun-ruller etc... Verdt det!

torsdag 17. juni 2010

Travelt!!

IKKE tid til å blogge i dag. Rom 1-2-3 har kommet i posten...

onsdag 16. juni 2010

Begynner å ligne på leilighet

Nå er vi ferdig med å tapetsere stue og soverom 1 gitt. Nå begynner vi faktisk å se antydning til leiligheten VÅR her! 2. strøk med takmaling i stue og soverom 1 er også ferdig.

Det er rett og slett artig å se at leiligheten er i ferd med å ta form!

Nå som det er så fint vær så er det forresten helt utrolig deilig på balkongen. Tror vi har sola der fra 1200 - 2230! :))


Tapet har kommet på veggene! Nå skal det bare spakles litt over noen av skjøtene, så er vi i gang med maling om et par dager.


Kjøkkenet er på plass! For tiden bare i form av flatpakker på soverom 2 ;)

tirsdag 15. juni 2010

Hvor fort kan du si kjøkken?...

..... Like fort som det gikk å få det opp til 4. etasje med gode hjelpere! :)
Det gikk kjempefint takket være de sterke guttene asså. Nå er altså kjøkkenet stablet på det lille soverommet. Det er fint og flott, men nå må vi få elektriker i hus så fort som mulig.

Litt dyre disse elektrikerne gitt, så vi får se hva vi slår til på. Det er ganske så mye som skal gjøres.

I dag har forresten tapetseringa kommet godt i gang på stua også :)


Slik overflate blir det på kjøkkenet. Hvit høyglans. Bortsett fra overflaten så er det ikke noe mer som er likt med dette kjøkkenet på bildet men...


En slik rødfarge MÅ bare inn et sted på kjøkkenet.... :)

mandag 14. juni 2010

Pirk, pirk, pirk

Okei... Først må jeg bare få si at den "halveise" planen om dagen i dag som jeg skrev gårsdagens innlegg var en smule ambisiøs. Dessuten gikk den ikke gjennom kontrollen til arbeidskaren før den ble postet ;)

Til jeg var ferdig med å sitte på jobb i Karl Johan, arbeidet flinke Bengt i leiligheten. Ut fra noen gloser å dømme så kan jeg vel trygt bekrefte at tapetsering er pirk, pirk, pirk.

I løpet av dagen har iallfall soverommet blitt tapetsert og soverom 1 og stue har fått første strøk med takmaling, og jeg har faktisk bidratt med pussing av sparkel og skrubbing av vegger etter jobb :)


Pusse sparkel-outfit. Her blir alle forhåndsregler tatt!


Soverom 1 har fått tapet! Nå ser det nesten levelig ut her.


Litt knoting og banning med det tapetet gitt. Dumme radiator...


Vi tenker å pusse frem denne teglsteinen for å ha den synlig i åpningen mellom stue og gang, og gang og kjøkken. Bare litt usikker på om det er en god idé eller ikke. Eventuelt male den hvit... Hm... Blir det skikkelig stygt er det vel bare å sette på noen karmer :)

søndag 13. juni 2010

Adjø tapetfjernermaskin! Håper vi aldri sees igjen...

Vi hadde egentlig tenkt å droppe å pusse opp i helgene, men etter å ha sett hvor mye tid ting tar, så må vi bare kjøre på! Litt slitne nå, men fremdeles ved godt mot :)

Så i kveld (søndag) klokken 2045 avsluttet vi tapetfjernemaskinen for godt. Herregud, så sykt lei vi er av å fjerne tapet... Men det blir garantert verdt det. tre-fire lag gammel tapet (det minste soverommet hadde hele fire lag med gammel og fæl tapet...) er nå fjernet. Det føles rett og slett fantastisk.

I dag har vi altså pusset sparkelrunde 2 på soverom + stue, samt vasket takene på soverom + stue.

Halveis plan for dag 8:
- Levere inn tapetfjernemaskin (for godt!!)
- Kjøpe veggmaling til stue og soverom 1
- Pusse litt mer sparkel
- Tapetsere soverom 1 (tenk at man bruker så lang tid på å fjerne djevelskapet, også klistrer vi på nytt....)
- Tapetsere stue (hvis tapetsering ikke er en pirkjobb som tar myyye tid)
- Male 1. lag i taket på soverom 1 og stue (hvis punktene over ikke tar laaang tid.. hehe..)


Slik ser et rom ut når tapetfjerningen står på som verst...


Er det mulig? Rommet med fire lag tapet er "avtapetisert"!


Jeg har skrevet mye om tapetfjerning, men dette blir det siste bildet og (kanskje) de siste ord om tapetfjerning i denne omgang. Her har vi skrapt vekk noe av gulvbelegget som var umulig å få av uten damp. Gulvbelegget lagde forhøyninger i gulvet som vi ikke vil ha når vi skal legge nytt gulv.


Jeg skrev noe om gode sko under et bilde i et tidligere innlegg. DE var ikke gode nok for flere timer oppussing. HER snakker vi derimot gode sko :)


Hva synes man om denne lampa på soverommet? Nesten så stygg at den er kul. Vi skal definitivt ikke beholde den, men en venninne skal få den (if she still wants?...)


Stol/bord-funn... De utrolig fine hvite stolene og teak-spisebordet fra Finn er i hus. Vel, i boden iallefall. Bordet blir et aldri så lite oppussingsprosjekt, men det kommer til å bli veldig fint. Fornøyd!! :)

lørdag 12. juni 2010

Status etter (snart) en ukes oppussing

Jepp... Som du leser av tittelen så skal jeg prøve å gjøre opp status etter nesten en ukes oppussing. En uke der vi har lært utrolig mye allerede.

- Vi har lært at tapet er klin umulig å fjerne uten skikkelig dampmaskin. Vi har nå fjernet tapet på stue, soverom 1, kjøkken og gang. Vi har igjen litt tapet på soverom 2, men er forhåpentligvis ferdig med dette i morgen :)

- Vi har innsett at helsparkling utgår både på grunn at hvor krevende det ser ut til å være, og at å leie noen til å gjøre det ikke er et alternativ. DYRT. Vi har derfor bestemt oss for å sparkle skikkelig på muren og sette opp et slett tapet og male over det.

- Vi har lært at man blir ør i hodet etter flere timer med ansiktet rett i tapetlimdamp... Munnbind er forsøkt, men er fryktelig ekkelt å puste gjennom.

- Vi har lært at ting tar tid og at vi har MYE igjen... Dermed er det bare å si at uke 1 har vært en fin start med MYE riving/fjerning/pussing. Oppussingsuke 2 blir forhåpentligvis enda mer spennende - da SKAL leiligheten begynne å "ta form".


Her har stua fått sin første sparkelrunde :)

Foreløpelig plan for dag 7:

- Ta av siste rest av tapet (måtte vi aldri, aldri, ALDRI ta av tapet igjen.........)
- Pusse sparkelrunde 2 på soverommet
- Pusse husfix og sparkle runde 2 på stue
- Vaske tak på soverom 1 og stue med salmiakkvann
- Kjøre og hente drømmespisestua!!! :D

onsdag 9. juni 2010

Du deilige ryddige stue!

Dagen i dag startet med kjøkkenbestilling på IKEA. Plutselig tok jeg meg selv å bli en av de ivrige som står i KØ for å komme inn på IKEA. Vi var ikke alene om det, for å si det sånn. Folk løper faktisk for å komme først i kø. Men når det er sagt så er jeg sjeleglad for at vi faktisk var så tidlig ute.

Nå har vi altså bestilt oss kjøkken. IKEA hvit høyglans med integrerte hvitevarer. Vi har et håp om at kjøkkenet blir åpent, luftig og fint. Derfor har vi rett og slett valgt unna masse skap. Har tro på at det holder med det vi har valgt. Blir fiiiint :)

Ellers har vi i dag jaggu fått bort alt skrapet i stua, og det var seriøst mye. Vi tok også av et halv-ok klikklaminatgulv fra gang og kjøkken + de mindre ok gulvbeleggene under der igjen.

Da vi fjernet listene fra det minste soverommet, så fant vi masse små "skatter" fra gamledager. Gamle mynter, vinnerbong fra Bjerke travbane, inngangbill på Bjerke travbane og et par utklipte bilder. Det er litt morsomt å tenke på historien bak disse.

I morgen blir det en ny runde med Steam Team fra Maxbo på veggene :)


Under laminatet i kjøkkenet fant vi dette gulvbelegget...


Under laminatet i gangen fant vi dette gulvbelegget.....Nesten så grellt at det er kult vettu


Selv om vi har fjernet alt fra lister, dørrammer/karmer/dører til all tapet etc. så er det noe vi skal ta vare på enn så lenge; det er de sjarmerende vinduskarmene.
Denne grønne vinduskarmen i det lille soverommet får bli.


Det samme gjelder vinduskarmene i stua og kjøkkenet.


Skjulte "skatter" bak gulvlistene. Noen som har vunnet 2 kroner på trav blant annet...


Og det beste med hele dagen i dag: skrotet i stua er borte! NÅ kan vi VIRKELIG starte :)

tirsdag 8. juni 2010

Tapet/Off

Dag to i oppussingsperioden har rett og slett gått med til fjerning av tapet. Fristelsen for den dampmaskina på Maxbo ble for stor, så da tok Bengt turen i dag og lånte en maskin for 119,- for en hel dag. Ikke ille i det hele tatt :)

Så da er tapet fjernet fra soverom 1, og delvis alt fra kjøkkenet. I tillegg har vi hatt rørlegger på besøk som har fjernet den gamle varmtvannsberederen fra 1974, og i morgen får vi forhåpentligvis endelig fjernet haugen med skrot i stua.

Vi er fremdeles litt usikker på om vi skal male rett på grunningen, kjøre på med tapet, prøve oss på veggfornyeren eller eventuelt klaske til med helsparkling. Det siste blir nok for mye jobb for oss...

Oppussingsdag 2 erklæres herved for over og ut. Bengt (som har fri og holder på en del timer mer enn meg...eh...) har allerede fått "oppussingsskader" som blåmerker og handymanhender ;)


Oppussingsvenn 1 - gassgrill på balkongen


Oppussingsvenn 2 - "Steam Team" fra Maxbo


Oppussingsvenn 3: Gode sko


Eureka! Tapeten på soverom 1 er borte! Kun mur/murpuss.


Kjøkkenet NESTEN tapetfri... :)

Sånn halveis plan for dag 3:
Dra til Ikea og bestille nytt kjøkken. Det blir moro! I tillegg skal vi kjøpe inn mer malingsstæsj + grunning.